Ķirbju-rīsu sacepums

Ķirbju-rīsu sacepums Foto: Ķirbju-rīsu sacepums

Sastāvdaļas

  • 2,2 glāzes rīsu
  • 500 g ķirbja
  • 3 ēdamkarotes piena pulvera
  • 2 olas
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • sāls pēc garšas
  • cukurs pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ietaukotā veidnē ber rīsus, virsū uzber piena pulveri - izlīdzina.
  2. Ķirbi nomizo, sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos, uzber piena pulverim un rīsiem.
  3. Uzber mazliet sāls, cukuru, uzliek veidnei vāku, cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
  4. Cepoties izdalīsies daudz ķirbja sulas, kurā rīsi sutināsies.
  5. Olas sakuļ viendabīgā masā, pievieno skābo krējumu, mazliet sāls, cukura - vēlreiz sakuļ viendabīgā masā.
  6. Kad veidnē puse ķirbja sulas ir iztvaikojusi, samaisa rīsus ar ķirbi, uzlej olu masu, turpina cept tajā pašā temperatūrā, bez vāka, kamēr parādās brūngana garoziņa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes