Sastāvdaļas
- 2,2 glāzes rīsu
- 500 g ķirbja
- 3 ēdamkarotes piena pulvera
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- sāls pēc garšas
- cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Ietaukotā veidnē ber rīsus, virsū uzber piena pulveri - izlīdzina.
- Ķirbi nomizo, sagriež 2-3 cm lielos gabaliņos, uzber piena pulverim un rīsiem.
- Uzber mazliet sāls, cukuru, uzliek veidnei vāku, cep 200°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
- Cepoties izdalīsies daudz ķirbja sulas, kurā rīsi sutināsies.
- Olas sakuļ viendabīgā masā, pievieno skābo krējumu, mazliet sāls, cukura - vēlreiz sakuļ viendabīgā masā.
- Kad veidnē puse ķirbja sulas ir iztvaikojusi, samaisa rīsus ar ķirbi, uzlej olu masu, turpina cept tajā pašā temperatūrā, bez vāka, kamēr parādās brūngana garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!