Sastāvdaļas
- 200 g cidoniju
- 2 āboli
- 100 g gaišo rozīņu
- 500 g ķirbja
- 350 g gargraudu, tvaicētu rīsu
- 125 ml augu eļļas
- 1 tējkarote sāls
Pagatavošana
- Cidonijas nomizo, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
- Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos.
- Nomazgā rozīnes.
- Visus augļus bļodā samaisa.
- Ķirbi nomizo, sagriež šķēlītēs.
- Lielā katlā lej nedaudz eļļas, liek ķirbja šķēlītes, virsū 1/3 daļu rīsu, tad pusi augļu maisījuma, atkal 1/3 daļu rīsu, tad atlikušo augļu maisījumu, nobeigumā - atlikušos rīsus.
- Pa virsu lej atlikušo eļļu.
- Uzlej ūdeni, tik daudz, lai virsējā rīsu kārta būtu noklāta.
- Uzliek katlam vāku un liek uz mazas uguns.
- Vāra, kamēr rīsi gatavi, tad pieber sāli, uguni izslēdz, ļauj katlam nedaudz pastā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!