Ķirbju plovs ar cidonijām un rozīnēm

Ķirbju plovs ar cidonijām un rozīnēm Foto: Ķirbju plovs ar cidonijām un rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 200 g cidoniju
  • 2 āboli
  • 100 g gaišo rozīņu
  • 500 g ķirbja
  • 350 g gargraudu, tvaicētu rīsu
  • 125 ml augu eļļas
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

  1. Cidonijas nomizo, izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež gabaliņos.
  3. Nomazgā rozīnes.
  4. Visus augļus bļodā samaisa.
  5. Ķirbi nomizo, sagriež šķēlītēs.
  6. Lielā katlā lej nedaudz eļļas, liek ķirbja šķēlītes, virsū 1/3 daļu rīsu, tad pusi augļu maisījuma, atkal 1/3 daļu rīsu, tad atlikušo augļu maisījumu, nobeigumā - atlikušos rīsus.
  7. Pa virsu lej atlikušo eļļu.
  8. Uzlej ūdeni, tik daudz, lai virsējā rīsu kārta būtu noklāta.
  9. Uzliek katlam vāku un liek uz mazas uguns.
  10. Vāra, kamēr rīsi gatavi, tad pieber sāli, uguni izslēdz, ļauj katlam nedaudz pastā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes