Ķirbju pīrāgs

Ķirbju pīrāgs Foto: Ķirbju pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 250 g miltu
  • 150 g sviesta
  • 1 tējkarote cukura
  • šķipsniņa sāls

Pildījumam:

  • 1 kg ķirbja
  • 100 g cukura
  • 2 ēdamkarotes konjaka
  • 2 olas
  • 4 ēdamkarotes piena vai salda krējuma
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 1/4 tējkarotes ingvera
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • naža gals sāls
  • 1/2 sarīvētas citrona miziņas

Pagatavošana

  1. Sviestu un cukuru sajauc, pieber izsijātus miltus un sāli, izveltnē mīklu un noliek 1 stundu aukstā vietā.
  2. Notīra ķirbi, izņem sēklas un sagriež daiviņās.
  3. Daiviņas liek uz pannas (ar mīksto daļu uz augšu) un cep cepeškrāsnī uz mazas liesmas 1 stundu.
  4. Ķirbjiem jābūt mīkstiem, lai tos varētu viegli izberzt caur sietu.
  5. Sagatavoto izberzto masu (apmēram viena glāze) sajauc ar cukuru, konjaku, olu dzeltenumiem, pienu, vai saldo krējumu un garšvielām.
  6. Atsevišķi saputo olu baltumus un iecilā ķirbju masā.
  7. Mīklu izveltnē. Tortes forma ieliek mīklu, malas uzlokot augstāk, un formā ielej pildījumu.
  8. Torti ieliek stipri sakarsēta cepeškrāsni un cep 10 minūtes.
  9. Pēc tam samazina liesmu un torti cep vēl 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes