Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g miltu
- 150 g sviesta
- 1 tējkarote cukura
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 1 kg ķirbja
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes konjaka
- 2 olas
- 4 ēdamkarotes piena vai salda krējuma
- šķipsniņa muskatrieksta
- 1/4 tējkarotes ingvera
- 1/2 tējkarotes kanēļa
- naža gals sāls
- 1/2 sarīvētas citrona miziņas
Pagatavošana
- Sviestu un cukuru sajauc, pieber izsijātus miltus un sāli, izveltnē mīklu un noliek 1 stundu aukstā vietā.
- Notīra ķirbi, izņem sēklas un sagriež daiviņās.
- Daiviņas liek uz pannas (ar mīksto daļu uz augšu) un cep cepeškrāsnī uz mazas liesmas 1 stundu.
- Ķirbjiem jābūt mīkstiem, lai tos varētu viegli izberzt caur sietu.
- Sagatavoto izberzto masu (apmēram viena glāze) sajauc ar cukuru, konjaku, olu dzeltenumiem, pienu, vai saldo krējumu un garšvielām.
- Atsevišķi saputo olu baltumus un iecilā ķirbju masā.
- Mīklu izveltnē. Tortes forma ieliek mīklu, malas uzlokot augstāk, un formā ielej pildījumu.
- Torti ieliek stipri sakarsēta cepeškrāsni un cep 10 minūtes.
- Pēc tam samazina liesmu un torti cep vēl 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!