Sastāvdaļas
- 750 g ķirbja mīkstuma
- 400 ml kokosriekstu piena
- 3 olas
- 250 g miltu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 50 g cukura
- 100 g sviesta
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, izvāra vai iztvaicē mīkstu.
- Gatavu ķirbi sablenderē viendabīgā masā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Kokosriekstu pienu lej katliņā, pieber vaniļas cukuru, maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Siltā ķirbju masā, pa vienai iesit olas, pēc katras samaisa.
- Pakāpeniski pielej vaniļas-kokosriekstu piena maisījumu un izkausētu sviestu, sakuļ.
- Pievieno izsijātus miltus, sakuļ viendabīgā masā.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Ietauko un pārkaisa ar miltiem lielo kēksa veidni vai divas mazās kēksu veidnes.
- Mīklu lej veidnē, cep 1,5-2 stundas, kamēr gatavs.
- Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja sauss - gatavs!
- Ja kēksa virsma sāk apdegt, uzklāj foliju.
- Kēksu izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm.
- Izņem kēksu no veidnes un atdzesē pilnībā.
- Pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!