Ķirbju kēkss

Ķirbju kēkss Foto: Ķirbju kēkss

Sastāvdaļas

  • 750 g ķirbja mīkstuma
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 3 olas
  • 250 g miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 50 g cukura
  • 100 g sviesta
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos, izvāra vai iztvaicē mīkstu.
  2. Gatavu ķirbi sablenderē viendabīgā masā un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  3. Kokosriekstu pienu lej katliņā, pieber vaniļas cukuru, maisot karsē, kamēr cukurs ir izkusis, atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Siltā ķirbju masā, pa vienai iesit olas, pēc katras samaisa.
  5. Pakāpeniski pielej vaniļas-kokosriekstu piena maisījumu un izkausētu sviestu, sakuļ.
  6. Pievieno izsijātus miltus, sakuļ viendabīgā masā.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  8. Ietauko un pārkaisa ar miltiem lielo kēksa veidni vai divas mazās kēksu veidnes.
  9. Mīklu lej veidnē, cep 1,5-2 stundas, kamēr gatavs.
  10. Gatavību pārbauda ar zobu bakstāmo kociņu, ja sauss - gatavs!
  11. Ja kēksa virsma sāk apdegt, uzklāj foliju.
  12. Kēksu izņem no krāsns un atstāj uz 10 minūtēm.
  13. Izņem kēksu no veidnes un atdzesē pilnībā.
  14. Pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes