Ķirbju kēkss ar ananāsiem un banāniem

Ķirbju kēkss ar ananāsiem un banāniem Foto: Ķirbju kēkss ar ananāsiem un banāniem

Sastāvdaļas

  • 350 g miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 3 olas
  • 2 banāni
  • 200 g cukura
  • 175 ml olīveļļas
  • 1/2 citrona
  • 150 g nomizota ķirbja
  • 2 konservēta ananāsa riņķi
  • 100 g žāvētu dzērveņu
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Miltiem pievieno sāli, cepamo pulveri un samaisa.
  2. Cita bļodā saputo olas ar cukuru.
  3. Pieputo klāt eļļu.
  4. Saputotās olas pievieno miltiem un iemaisa.
  5. Nomizotus banānus sagriež gabaliņos, sašķaida.
  6. Banāniem pievieno citrona sulu.
  7. Banānus pievieno mīklai.
  8. Mīklai pieber skaidiņās sarīvētu ķirbi.
  9. Ananāsa riņķus nosusina un sagriež mazos gabaliņos.
  10. Ananāsus un žāvētās dzērvenes iecilā mīklā.
  11. Veidni ietauko, izkaisa ar miltiem.
  12. Mīklu liek veidnē un sakarsētā krāsnī 160 - 170°C temperatūrā cep 60 - 70 minūtes.
  13. Gatavo kēksu 10 - 15 minūtes padzesē turpat veidnē, izņem no veidnes un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes