Ķirbju biezeņa drupačkūka

Ķirbju biezeņa drupačkūka Foto: Ķirbju biezeņa drupačkūka

Sastāvdaļas

Virspusei:

  • 1/3 tase sasmalcinātu riekstu (lazdu, valrieksti, mandeles)
  • 1/3 tase miltu
  • 1/4 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • šķipsniņa muskatrieksta

Pildījumam:

  • 500 g ķirbja biezeņa
  • 1 glāze cukura
  • 100 g sviesta
  • 3 olas

Mīklai:

  • 1 un 1/4 tases miltu
  • 1/3 glāze cukura
  • 3 ēdamkarotes ledus auksta ūdens
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

  1. Mīkla: Samaisa miltus ar sāli, pievieno cukuru un kubiņos sagrieztu sviestu.
  2. Visu sasmalcina virtuves kombainā līdz viendabīgas masas konsistencei.
  3. Pievieno ūdeni un sāk ātri mīklu mīcīt un saveļ to bumbā.
  4. Ievieto ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Pēc tam izrullē to aptuveni 24 cm diametrā un ievieto ledusskapī vēl uz 1 stundu.
  6. Tad ieklāj to 20 cm lielā kūkas formā, kas ietaukota un pārklāta ar cepamo papīru.
  7. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes ar smagumu virsū (pupiņām, zirņiem). Pēc 15 minūtēm noņem smagumu un cep vēl 5 minūtes.
  8. Virspusei:Sajauc visas sausās sastāvdaļas un kubiņos sagrieztu sviestu. Veido drupatas.
  9. Pildījumam: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sakuļ ar elektrisko putotāju un klāj pār pamatnes kārtu.
  10. Pāri pārber drupatas un liek cepties 180°C temperatūrā 10 - 15 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes