Ķirbji ziemai

Ķirbji ziemai Foto: Ķirbji ziemai

Sastāvdaļas

  • 800 g ķirbju

Marinādei:

  • 1 l ūdens
  • 400-600 g cukura
  • 5-8 smaržīgie pipari
  • 15 krustnagliņas
  • 2 kanēļa mizas
  • 20-25 g citronskābes

Pagatavošana

  1. Izaugušus dzeltenos ķirbjus nomazgā, nomizo, izņem sēklas un mīkstās daļas, sagriež ar dārzeņu robaino nazi vienādos 2-3 cm lielos gabalos.
  2. Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 minūtes.
  3. Tad marinādē saliek sagatavotos ķirbju gabalus tā, lai tos pārklātu marināde, un lēni vāra, kamēr ķirbji kļūst caurspīdīgi.
  4. Nedrīkst vārīt ilgi, tad ķirbji izjūk.
  5. Ar putu karoti ķirbjus izņem no marinādes, sakārto burkā.
  6. Atlikušo marinādi uzvāra, izkāš caur marli, lai tā būtu pilnīgi dzidra, un pārlej ķirbjiem iepriekš sagatavotās burkās.
  7. Burkām uzliek dezinficētus vāciņus.
  8. Metāla vāciņu vietā var lietot arī plastmasas vāciņus, jo ķirbju salāti labi uzglabājas.
  9. Pasterizē 85 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 8 minūtes, litra burkas – 10-12 minūtes.
  10. Burkas noslēdz un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes