Sastāvdaļas
- 800 g ķirbju
Marinādei:
- 1 l ūdens
- 400-600 g cukura
- 5-8 smaržīgie pipari
- 15 krustnagliņas
- 2 kanēļa mizas
- 20-25 g citronskābes
Pagatavošana
- Izaugušus dzeltenos ķirbjus nomazgā, nomizo, izņem sēklas un mīkstās daļas, sagriež ar dārzeņu robaino nazi vienādos 2-3 cm lielos gabalos.
- Katlā ar ūdeni liek visas garšvielas un vāra 5 minūtes.
- Tad marinādē saliek sagatavotos ķirbju gabalus tā, lai tos pārklātu marināde, un lēni vāra, kamēr ķirbji kļūst caurspīdīgi.
- Nedrīkst vārīt ilgi, tad ķirbji izjūk.
- Ar putu karoti ķirbjus izņem no marinādes, sakārto burkā.
- Atlikušo marinādi uzvāra, izkāš caur marli, lai tā būtu pilnīgi dzidra, un pārlej ķirbjiem iepriekš sagatavotās burkās.
- Burkām uzliek dezinficētus vāciņus.
- Metāla vāciņu vietā var lietot arī plastmasas vāciņus, jo ķirbju salāti labi uzglabājas.
- Pasterizē 85 °C temperatūrā: 0,5 litru burkas – 8 minūtes, litra burkas – 10-12 minūtes.
- Burkas noslēdz un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!