Sastāvdaļas
- 600 g kartupeļu
- 400 g nomizota, iztīrīta ķirbja
- 3 olas
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- malts muskatrieksts
- sāls, pipari pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un kopā ar ķirbi sarīvē skaidiņās, nedaudz nospiež, šķidrumu notecina un nostādina.
- Tad nolej un apakšā nosēdušos cieti liek klāt rīvētajām skaidiņām.
- Pievieno arī pārējo kartupeļu cieti, olas, sāli, piparus un nedaudz muskatrieksta.
- Pannā sakarsēta eļļā ar karoti liek kartupeļu un ķirbja masas pikas, nedaudz saplacina un apgrozot cep zeltaini brūnus plācenīšus.
- Pasniedz ar krējuma mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!