Ķirbja ievārījums ar ābolu sulu

Ķirbja ievārījums ar ābolu sulu Foto: Ķirbja ievārījums ar ābolu sulu

Sastāvdaļas

  • 550 g ķirbja biezeņa
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze svaigi spiestas ābolu sulas
  • 3 tējkarotes maltu garšvielu:
  • kanēlis, krustnagliņas, muskatrieksts
  • 2 tējkarotes svaigi rīvēta ingvera

Pagatavošana

  1. Katliņā liek ķirbja biezeni, pievieno pārējas sastāvdaļas un uz mazas uguns, nepārtraukti vārot maisot, vāra, kamēr masa sabiezējusi - 20 - 30 minūtes.
  2. Masu lej izkarsētās burkās, uzliek vāciņus un viegli pagriež, bet neaizskrūvē pavisam. Pasterizē 10 minūtes. 
  3. Aizvāko un glabā vēsā, tumšā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes