Sastāvdaļas
- 1,5 kg ķirbja
- ¾ baltvīna etiķa
- 2,5 ēdamkarotes sāls
- 250 g cukura
- 2 ēdamkarotes dzelteno sinepju graudiņu
- 2 nelielas žāvētu čili piparu pākstis
Pagatavošana
- Katlā sajauc etiķi, ¼ l ūdens, sāli, cukuru, sinepju sēklas, čili pākstis un uzvāra.
- Marinādi atdzesē.
- Ķirbi sagriež gabalos un nomizo.
- Izņem sēklas un šķiedraino iekšpusi.
- Pārējo sagriež pirksta platuma un garuma gabaliņos.
- Ķirbja gabaliņiem pārlej marinādi un ļauj istabas temperatūrā apmēram 24 stundas ievilkties.
- Visu vēlreiz uzkarsē un vāra 2 min.
- Karstu pilda burkās un tūlīt aizvāko.
Uzglabāšanas laiks : aptuveni 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!