Ķīnas kāpostu tīteņi

Ķīnas kāpostu tīteņi Foto: Ķīnas kāpostu tīteņi

Sastāvdaļas

  • Ķīnas kāposts
  • 500 g maltās gaļas
  • 1/3 glāzes rīsu
  • 2 burkāni
  • 2-3 sīpoli
  • saulespuķu eļļa
  • 1,5 glāzes buljona
  • 200 g skābā krējuma
  • 100 g tomātu pastas
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Nomizo sīpolus un burkānus.
  2. Ķīnas kāpostam atdala lapas - ar asu nazi nogriež 5 centimetrus no pamatnes, apakšā lapas ir blīvas un cietas, tāpēc neder tīšanai.
  3. Lapas ir jāatdala ļoti uzmanīgi, jo augšējā daļā, tās ir ļoti plānas un trauslas.
  4. Tad Ķīnas kāposta lapas liek katlā ar verdošu ūdeni uz 10 minūtēm - pirmās liek virsējās lapas, tad apakšējās, kuras būs jāizņem ātrāk, lai nepārvārītos.
  5. Ūdeni nolej, lapas mazliet atdzesē, tad tās izņem ar rokām.
  6. Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē - kopā apcep uz pannas, nelielā eļļas daudzumā.
  7. Rīsus izvāra.
  8. Dārzeņus var pievienot maltajai gaļai vai arī, izmantot mērcē.
  9. Gatavus tīteņus pasniedz ar skābo krējumu un tomātu pastu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes