Sastāvdaļas
- Ķīnas kāposts
- 500 g maltās gaļas
- 1/3 glāzes rīsu
- 2 burkāni
- 2-3 sīpoli
- saulespuķu eļļa
- 1,5 glāzes buljona
- 200 g skābā krējuma
- 100 g tomātu pastas
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Nomizo sīpolus un burkānus.
- Ķīnas kāpostam atdala lapas - ar asu nazi nogriež 5 centimetrus no pamatnes, apakšā lapas ir blīvas un cietas, tāpēc neder tīšanai.
- Lapas ir jāatdala ļoti uzmanīgi, jo augšējā daļā, tās ir ļoti plānas un trauslas.
- Tad Ķīnas kāposta lapas liek katlā ar verdošu ūdeni uz 10 minūtēm - pirmās liek virsējās lapas, tad apakšējās, kuras būs jāizņem ātrāk, lai nepārvārītos.
- Ūdeni nolej, lapas mazliet atdzesē, tad tās izņem ar rokām.
- Sīpolus sagriež mazos gabaliņos, burkānus sarīvē - kopā apcep uz pannas, nelielā eļļas daudzumā.
- Rīsus izvāra.
- Dārzeņus var pievienot maltajai gaļai vai arī, izmantot mērcē.
- Gatavus tīteņus pasniedz ar skābo krējumu un tomātu pastu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!