Sastāvdaļas
- 160 g vistas gaļas filejas
- 80 g sviesta
- 1 ola
- 50 g rīvmaizes
- augu eļļa vai kausēti cūkas tauki
- 300 g kartupeļu
- 1 glāze zaļo zirnīšus
- sāls
Pagatavošana
- Vistas gaļas krūts daļai novelk ādu, izgriež divus filejas gabalus kopā ar kauliņiem.
- Pēc tam izņem cīpslas un katru gaļās gabalu sadala divās daļās, lai iegūtu iekšējo un ārējo filejas gabalu.
- Ārējo gabalu izdauza ar gaļas āmuriņu, vidū uzliek sviesta piciņu rieksta lieluma, visu ietin mazākajā filejas gabalā un sastiprina malas.
- Sagatavotās kotletes apkaisa ar sāli, apmērcē olā, apviļā rīvmaizē, vēlreiz apmērcē olā un apviļā rīvmaize.
- Apcep 3 - 4 minūtes iepriekš stipri sakarsētos taukos.
- Pēc tam cep cepeškrāsnī 1 - 2 minūtes.
- Kijevas kotletes jācep tieši pirms pasniegšanas.
- Sviestu pildījumam var sajaukt ar augu eļļu, cieti novārītas olas dzeltenumu, ar sali un smalki sagrieztiem pētersīļu vai diļļu zaļumiem.
- Kijevas kotletes jāpasniedz uz grauzdētas maizes šķēlēm.
- Kotletes ēd arī ar salmiņos sagrieztiem kartupeļiem un zaļajiem zirnīšiem.
- Atlikušo sviestu izkausē un apslaka kotletes.
- Kauliņam (tas jāiesprauž kotletē) uzmauc papīra manšeti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!