Kēkss ar rozīnēm un valriekstiem

Kēkss ar rozīnēm un valriekstiem Foto: Kēkss ar rozīnēm un valriekstiem

Sastāvdaļas

  • 2 glāzes miltu
  • 220 g sviesta
  • 3 olas
  • 1 un 1/4 glāzes brūnā cukura
  • 1 glāze rozīņu
  • 3/4 glāzes valriekstu
  • 60 ml konjaka
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 1/4 tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Rozīnes pārlej ar konjaku, mērcē.
  2. Bļodā izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, krustnagliņas un muskatriekstu.
  3. Citā bļodā sakuļ mīkstu sviestu, brūno cukuru - jāsanāk viendabīgai gaisīgai masai.
  4. Turpinot kult ar mikseri vidējā ātrumā, pa vienai pievieno olas.
  5. Rozīnēm nolej šķidrumu, iemaisa masā.
  6. Sviesta masu samaisa ar miltu masu.
  7. Rupji sadrupina riekstus.
  8. Riekstus iemaisa mīklā.
  9. Gatavu mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180°C 40 - 45 minūtes.
  10. Gatavu kēksu atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru (pēc izvēles) un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes