Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 220 g sviesta
- 3 olas
- 1 un 1/4 glāzes brūnā cukura
- 1 glāze rozīņu
- 3/4 glāzes valriekstu
- 60 ml konjaka
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
- 1/4 tējkarotes sāls
Pagatavošana
- Rozīnes pārlej ar konjaku, mērcē.
- Bļodā izsijā miltus, pieber sāli, cepamo pulveri, krustnagliņas un muskatriekstu.
- Citā bļodā sakuļ mīkstu sviestu, brūno cukuru - jāsanāk viendabīgai gaisīgai masai.
- Turpinot kult ar mikseri vidējā ātrumā, pa vienai pievieno olas.
- Rozīnēm nolej šķidrumu, iemaisa masā.
- Sviesta masu samaisa ar miltu masu.
- Rupji sadrupina riekstus.
- Riekstus iemaisa mīklā.
- Gatavu mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 180°C 40 - 45 minūtes.
- Gatavu kēksu atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru (pēc izvēles) un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!