Sastāvdaļas
- 100 g šķiņķa
- 100 g cieta siera
- 200 ml skābā krējuma 20% tauku
- 50 ml olīveļļas
- 3 olas
- 200-250 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- sāls, pipari, zaļumi pēc garšas
Pagatavošana
- Šķiņķi un sieru sagriež sīkos gabaliņos.
- Zaļumus sakapā.
- Olas sakuļ ar sāli un pipariem.
- Olām pievieno skābo krējumu - sakuļ.
- Olu maisījumam pievieno olīveļļu - sakuļ.
- Olu maisījumam pievieno šķiņķi, sieru, zaļumus - samaisa.
- Pievieno miltus, cepamo pulveri, samīca mīklu, līdzīgu ļoti biezam skābajam krējumam.
- Mīklu liek ietaukotās kēksu veidnītēs, aizpilda 2/3, liek 180 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī.
- Cep 30 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja tas ir sauss - gatavs.
- Kēksiņus atdzesē uz restītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!