Kēksiņi ar mellenēm

Kēksiņi ar mellenēm Foto: Kēksiņi ar mellenēm

Sastāvdaļas

  • 370 g pilngraudu miltu (izsijātu)
  • 65 g cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 185 ml liesa piena
  • 125 g bezpiedevu jogurta
  • 3 ēdamkarotes uzkausēta margarīna
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1 ēdamkarote vaniļas esences (vai sēklas no 1/2 vaniļas pāksts)
  • 125 g svaigu melleņu

Pagatavošana

  1. Kārtīgi saputo olas, pievieno jogurtu, pienu, margarīnu, vaniļas esenci un citrona sulu.
  2. Masai jābūt viendabīgai.
  3. Sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķā traukā - miltus, cukuru un cepamo pulveri.
  4. Sauso masu savieno ar slapjo masu un labi samaisa.
  5. Ogas nomazgā un nosusina papīra dvielī.Mellenes ieber mīklā, samaisa.
  6. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Mīklu liek kēksu formiņās, izlīdzina.
  7. Ja formiņas ir metāla, tad tās vispirms jāiesmērē ar sviestu, vai jāieliek vispirms papīra formiņa.
  8. Silikona formiņās mīklu var liet uzreiz. Cep 20 minūtes.
  9. Cepeškrāsns durtiņas atver uzmanīgi, lai kēksiņi nesakristos.
  10. Vispirms atstāj mazu spraudziņu un vairāk durtiņas atver pēc pāris minūtēm.
  11. Ieteicams kēksiņus no formiņām uzreiz neizņemt, bet ļaut tiem „atpūsties” 5 - 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes