Sastāvdaļas
- 370 g pilngraudu miltu (izsijātu)
- 65 g cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 ola
- 185 ml liesa piena
- 125 g bezpiedevu jogurta
- 3 ēdamkarotes uzkausēta margarīna
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 1 ēdamkarote vaniļas esences (vai sēklas no 1/2 vaniļas pāksts)
- 125 g svaigu melleņu
Pagatavošana
- Kārtīgi saputo olas, pievieno jogurtu, pienu, margarīnu, vaniļas esenci un citrona sulu.
- Masai jābūt viendabīgai.
- Sausās sastāvdaļas sajauc atsevišķā traukā - miltus, cukuru un cepamo pulveri.
- Sauso masu savieno ar slapjo masu un labi samaisa.
- Ogas nomazgā un nosusina papīra dvielī.Mellenes ieber mīklā, samaisa.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai. Mīklu liek kēksu formiņās, izlīdzina.
- Ja formiņas ir metāla, tad tās vispirms jāiesmērē ar sviestu, vai jāieliek vispirms papīra formiņa.
- Silikona formiņās mīklu var liet uzreiz. Cep 20 minūtes.
- Cepeškrāsns durtiņas atver uzmanīgi, lai kēksiņi nesakristos.
- Vispirms atstāj mazu spraudziņu un vairāk durtiņas atver pēc pāris minūtēm.
- Ieteicams kēksiņus no formiņām uzreiz neizņemt, bet ļaut tiem „atpūsties” 5 - 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!