Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 lielas olas
- 275 g miltu
- 175 g cukura
- 125 g mīksta sviesta
- 100 ml saldā krējuma vai trekna piena
- 1 tējkarote vaniļas cukura vai 1/4 vaniļas pāksts
- 1,5 tējkarote cepamā pulvera
- dažādas ogas pēc izvēles
Krēma:
- 100 g Mascarpone mīkstā siera
- 100 g Ricotta mīkstā siera
- 70 g pūdercukura
- 200 ml saldā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas cukura vai 1/4 vaniļas pāksts
Pagatavošana
Mīklas pagatavošana:
- Vispirms ar mikseri rūpīgi sajauc sviestu kopā ar cukuru.
- Tad pievieno olas, vaniļu, cepamo pulveri un atkārtoti samaisa.
- Maisot pievieno nedaudz miltu un saldā krējuma.
- Ar koka karoti rūpīgi sajauc sastāvdaļas, līdz izveidojas viendabīga masa.
- Ņem silikona formiņas, kurās ievieto speciālos papīra groziņus un piepilda tos ar nelielu daudzumu mīklas.
- Uz katra mīklas pikucīša izkārto ogas.
- Nosedzot ogas, atkārtoti liek virsū atlikušo mīklu, piepildot 3/4 formiņas.
- Kēksiņu virspusi dekorē ar pāris ogām, kas ir kā špikeris, kādas ogas atrodas iekšpusē.
- Tad topošos kēksiņus liek iepriekš uzsildītā krāsnī un cep 15-20 minūtes 200 grādu karstumā.
- Gatavību pārbauda, ar nazi iedurot viducī.
Kamēr kēksiņi atdziest, pagatavo glazūru. Krēma glazūras pagatavošana:
- Ar naža asmeni gareniski pārgriež vaniļas pāksti un uzmanīgi izņem sēkliņas.
- Ar mikseri rūpīgi sajauc kopā visas sastāvdaļas, līdz masa, apgāžot otrādi, nekrīt ārā no bļodiņas. Cenšas saglabāt pēc iespējas vēsāku.
Padoms: Krēma glazūru var sagatavot jau pirms mīklas, jo tai ieteicams nedaudz “atpūsties” pirms uzklāšanas. Izveido no cepamā papīra tūtu un ievieto tās galā metāla formas uzgali.
- Tad uz katra kēksiņa bagātīgi uzspiež krēmu.
Piezīme: Var apziest vienkārši ar karoti!
- Noslēgumā pievieno ogas vai citus dekora elementus – šokolādes skaidiņas, cukura sirsniņas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!