Kefīra želeja ar medu un ķiršu sīrupu

Kefīra želeja ar medu un ķiršu sīrupu Foto: Kefīra želeja ar medu un ķiršu sīrupu

Sastāvdaļas

  • 1,5 l kefīra
  • 3 ēdamkarotes šķidra medus
  • 40 g želatīna
  • 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa
  • 1 ēdamkarote rīvētu citrona miziņu
  • 200 g skāba krējuma
  • 1 tējkarote vanilīna

Pagatavošana

  1. Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens, atstāj uz 20 minūtēm.
  2. Traukā ielej kefīru, pievieno krējumu un kārtīgi samaisa.
  3. Pievieno medu un saputo.
  4. Izkausē želatīnu karsta ūdens peldē. Ļauj atdzist un pievieno to kefīra masā.
  5. Pievieno vanilīnu un citrona miziņu, samaisa.
  6. 1/3 daļu ielej atsevišķā traukā un pievieno ķiršu sīrupu, sajauc.
  7. Taisnstūra formā plānā kārtā lej balto kefīra masu, liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
  8. Tad lej rozā masu, liek atpakaļ ledusskapī.
  9. Tādā veidā piepilda formu ar baltām un rozā kārtām, pēc katras reizes liekot ledusskapī uz 10 - 15 minūtēm.
  10. Ļauj pilnībā sastingt ledusskapī vēl 1 stundu.
  11. Pirms pasniegšanas formu apgāž otrādi uz trauka un želeju sagriež šķēlītēs.
  12. Var rotāt ar svaigām ogā, riekstiem vai sukādēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes