Sastāvdaļas
- 1,5 l kefīra
- 3 ēdamkarotes šķidra medus
- 40 g želatīna
- 4 ēdamkarotes ķiršu sīrupa
- 1 ēdamkarote rīvētu citrona miziņu
- 200 g skāba krējuma
- 1 tējkarote vanilīna
Pagatavošana
- Želatīnu aplej ar 1/2 glāzi auksta ūdens, atstāj uz 20 minūtēm.
- Traukā ielej kefīru, pievieno krējumu un kārtīgi samaisa.
- Pievieno medu un saputo.
- Izkausē želatīnu karsta ūdens peldē. Ļauj atdzist un pievieno to kefīra masā.
- Pievieno vanilīnu un citrona miziņu, samaisa.
- 1/3 daļu ielej atsevišķā traukā un pievieno ķiršu sīrupu, sajauc.
- Taisnstūra formā plānā kārtā lej balto kefīra masu, liek ledusskapī uz 15 minūtēm.
- Tad lej rozā masu, liek atpakaļ ledusskapī.
- Tādā veidā piepilda formu ar baltām un rozā kārtām, pēc katras reizes liekot ledusskapī uz 10 - 15 minūtēm.
- Ļauj pilnībā sastingt ledusskapī vēl 1 stundu.
- Pirms pasniegšanas formu apgāž otrādi uz trauka un želeju sagriež šķēlītēs.
- Var rotāt ar svaigām ogā, riekstiem vai sukādēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!