Sastāvdaļas
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 2 1/2 glāzes miltu
- 300 g sukāžu
- 1 glāze kefīra
- 4 olas
- 1 paciņa cepamā pulvera
- 140 g sviesta
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Izkausē sviestu un novieto atdzesēties.
- Ar elektrisko putotāju viegli saputo olas un cukuru gaisīgā masā.
- Kefīru un jogurtu pievieno saputotājām olām un turpina vēl nedaudz putot.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru un pakāpeniski pievieno olu masai.
- Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
- Tad pievieno sukādes un visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
- Viegli ietauko miltivārāmo katlu, ieklāj tajā mīklu un cepšanas režīmā gatavo 40 minūtes.
- Tad uzmanīgi kūku apgriež otrādi un turpina cept vēl 15 minūtes.
- Sukādes kūkai dod sulīgumu, bet, ja vēlaties, varat to horizontāli sagriezt vairākās kārtās un ieklāt starp tām kādu krēmu vai putukrējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!