Sastāvdaļas
Mīklai:
- 600 g miltu
- 60 g cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 25 g rauga
- 200 ml kefīra
- 50 ml piena
- 75 g sviesta
- 2 olas
Pārziešanai:
- 2 olu dzeltenumi
- 2 ēdamkarotes piena
- sezama sēkliņas
- magoņu sēkliņas
Pagatavošana
- Sviestu izkausē, pienu uzsilda.
- Samaisa visas mīklas sastāvdaļas.
- Mīklu noliek siltā vietā, lai uzrūgst.
- Kad mīkla ir uzrūgusi, to izrullē, bet ne pārāk plāni, sagriež trīsstūros.
- Mīklas trīsstūrus satin radziņos.
- Radziņus liek veidnē, lai pastāv.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar pienu, noziež radziņus.
- Noziestos radziņus apkaisa ar sezama un magoņu sēkliņām, cep sakarsētā krāsnī, kamēr gatavi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!