Sastāvdaļas
- 150 ml kefīra
- 125 g sviesta
- 2 olas
- 200 g cukura
- 1/2 tējkarotes sodas
- 1,5 glāzes miltu
- 200 g jāņogu (sarkano vai melno)
Pagatavošana
- Sviestu atlaidina istabas temperatūrā, pievieno olas, cukuru, kefīru - samaisa.
- Pieber sodu un pakāpeniski, nelielām saujām, pievieno miltus.
- Jāņogas pārlasa, noskalo, nosusina un pievieno mīklai.
- Visu maisa ar karoti vai silikona lāpstiņu.
- Mīklu liek ietaukotās, mazajās kēksu formiņās.
- Kēksu formiņas nepiepilda līdz augšai, jo cepšanās laikā mīkla pacelsies.
- Mafinus cep 170-180°C temperatūrā, 30 minūtes.
- Mafinu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Gatavus mafinus izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē formiņās, tad tos izņem no tām un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!