Kefīra mīklas mafini ar jāņogām

Kefīra mīklas mafini ar jāņogām Foto: Kefīra mīklas mafini ar jāņogām

Sastāvdaļas

  • 150 ml kefīra
  • 125 g sviesta
  • 2 olas
  • 200 g cukura
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • 1,5 glāzes miltu
  • 200 g jāņogu (sarkano vai melno)

Pagatavošana

  1. Sviestu atlaidina istabas temperatūrā, pievieno olas, cukuru, kefīru - samaisa.
  2. Pieber sodu un pakāpeniski, nelielām saujām, pievieno miltus.
  3. Jāņogas pārlasa, noskalo, nosusina un pievieno mīklai.
  4. Visu maisa ar karoti vai silikona lāpstiņu.
  5. Mīklu liek ietaukotās, mazajās kēksu formiņās.
  6. Kēksu formiņas nepiepilda līdz augšai, jo cepšanās laikā mīkla pacelsies.
  7. Mafinus cep 170-180°C temperatūrā, 30 minūtes.
  8. Mafinu gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  9. Gatavus mafinus izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē formiņās, tad tos izņem no tām un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes