Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1 glāze kefīra
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 2/3 glāzes saulespuķu eļļas
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- 2/3 glāzes riekstu
Drupačām:
- 50 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
- Gatavo drupačas - izkausētu sviestu samaisa ar miltiem, cukuru, kakao pulveri, maisa ar dakšiņu, kamēr izveidojas drupačas.
- Gatavo mīklu - olas sakuļ ar cukuru, pievieno kefīru, miltus, samaisītus ar cepamo pulveri, eļļu, vēlreiz sakuļ.
- Mīklai pievieno riekstus, samaisa.
- Mīklu liek ietaukotā kēksa veidnē, uzkaisa drupačas.
- Cep 180-200 °C temperatūrā, 40-45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!