Sastāvdaļas
Mīklai:
- 500 ml kefīra
- 1 1/2 glāze pūdercukura
- 2 olas
- šķipsniņa sāls
- 2 glāzes miltu
- 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 3 ēdamkarotes medus
Krēmam:
- 250 ml piena
- 1 glāze cukura
- 2 olas
- 1 ēdamkarote miltu
- 200 g sviesta (istabas temperatūrā)
- vaniļas cukurs
Pagatavošana
- Biskvīts: Rūpīgi sajauc miltus ar cukuru un olām.
- Tad pievieno kefīru, lejot šaurā strūklā, dzeramo sodu un samaisa viendabīgā masā.
- Pievieno medu un visu vēlreiz rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 200°C temperatūrā 25 minūtes. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 3 - 5 kārtās.
- Krēms: Nelielā katliņā cukuru sajauc ar miltiem un olām.
- Pakāpeniski pievieno pienu un ātri visu samaisa viendabīgā masā.
- Tad masu liek karsēties līdz vārīšanās temperatūrai. Atdzesē.
- Masai pievieno sviestu un vaniļas cukuru, krēmu saputo ar elektrisko putotāju.
- Katru biskvītu pārziež ar krēmu, kā arī kūkas virsmu.
- Dekorē ar šokolādes skaidiņā'm un riekstiem vai pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!