Sastāvdaļas
- 100 g sviesta
- 1/2 glāze cukura
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 500 ml kefīra
- 1/2 tējkarote dzeramās sodas
- šķipsniņa sāls
- šķipsniņa vaniļas cukura
- rozīnes
Pagatavošana
- Sviestu atdzesē un sarīvē uz rupjas rīves, tad sajauc ar cukuru un olu.
- Pakāpeniski pievieno sāli un miltus, visu saputo ar elektrisko putotāju viendabīgā masā.
- Pievieno masai kefīru, dzeramo sodu un izmērcētas rozīnes. Visu rūpīgi samaisa.
- Sevis izvēlēto kūkas formu viegli ietauko un nedaudz pārkaisa ar mannu vai rīvmaizi, un ieklāj tajā mīklu.
- Cep 200°C temperatūrā 40 minūtes. Kad biskvīts gatavs, atstāj to cepeškrāsnī vēl 5 - 10 minūtes.
- Kad biskvīts pilnībā atdzisis, to var sadalīt vairākās kārtās un pildīt ar dažādiem krēmiem, ievārījumiem vai jebko citu pēc jūsu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!