Sastāvdaļas
- 500 g biezpiena
- 1/2 glāzes piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- sāls pēc garšas
- 1/2 tējkarotes sodas
Pagatavošana
- Biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno sodu, kārtīgi samaisa.
- Pielej pienu, samaisa viendabīgā masā.
- Masu liek katlā, pastāvīgi maisot, vāra uz lēnas uguns.
- Tikko masa sāk uzkarst, pievieno pārējās sastāvdaļas un garšvielas.
- Garšvielas pievienojiet pēc izvēles - malti pipari, ķiploki, kaltēti zaļumi, malta paprika, ķimenes utt.
- Var pievienot sakapātu šķiņķi, salami.
- Visu, maisot, izkausē, tikko masa ir kļuvusi viendabīga un gluda, noņem no uguns.
- Kamēr masa vēl karsta, lej to trauciņos.
- Kausētā siera masu atdzesē, uzliek trauciņiem vāciņus, liek ledusskapī.
- Šādu sieru uzglabā ledusskapī 5-7 dienas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!