Kausēts siers

Kausēts siers Foto: Kausēts siers

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 1/2 glāzes piena
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls pēc garšas
  • 1/2 tējkarotes sodas

Pagatavošana

  1. Biezpienu samīca ar dakšiņu, pievieno sodu, kārtīgi samaisa.
  2. Pielej pienu, samaisa viendabīgā masā.
  3. Masu liek katlā, pastāvīgi maisot, vāra uz lēnas uguns.
  4. Tikko masa sāk uzkarst, pievieno pārējās sastāvdaļas un garšvielas.
  5. Garšvielas pievienojiet pēc izvēles - malti pipari, ķiploki, kaltēti zaļumi, malta paprika, ķimenes utt.
  6. Var pievienot sakapātu šķiņķi, salami.
  7. Visu, maisot, izkausē, tikko masa ir kļuvusi viendabīga un gluda, noņem no uguns.
  8. Kamēr masa vēl karsta, lej to trauciņos.
  9. Kausētā siera masu atdzesē, uzliek trauciņiem vāciņus, liek ledusskapī. 
  10. Šādu sieru uzglabā ledusskapī 5-7 dienas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes