Kausētais siers ar šampinjoniem

Kausētais siers ar šampinjoniem Foto: Kausētais siers ar šampinjoniem

Sastāvdaļas

  • 500 g lauku biezpiena
  • 2 olas
  • 2-3 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
  • sāls pēc garšas
  • 1 tējkarote sodas
  • 5 pētersīļu zariņi vai dilles
  • 200 g šampinjonu

Pagatavošana

  1. Visas sastāvdaļas samaisa un sakuļ ar blenderi.
  2. Masu lej katlā, katlu liek karsta ūdens peldē, maisot vāra, aptuveni 15 minūtes, kamēr masa izkūst, kļūst viendabīga.
  3. Ja masa nav kļuvusi viendabīga, to vēlreiz sakuļ ar blenderi.
  4. Šampinjonus sīki sagriež, apcep augu eļļā, kamēr gatavi, pieber mazliet sāli un maltus melnos piparus.
  5. Biezpiena masai pievieno sakapātus pētersīļus vai dilles, apceptās sēnes, visu kārtīgi samaisa.
  6. Gatavu siera masu lej stikla traukā, atdzesē un liek ledusskapī.
  7. Pikantumam var pievienot sakapātus ķiplokus.
  8. Ja nav trekna skābā krējuma, var pievienot 70-100 g sviesta.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes