Sastāvdaļas
- 500 g lauku biezpiena
- 2 olas
- 2-3 ēdamkarotes trekna skābā krējuma
- sāls pēc garšas
- 1 tējkarote sodas
- 5 pētersīļu zariņi vai dilles
- 200 g šampinjonu
Pagatavošana
- Visas sastāvdaļas samaisa un sakuļ ar blenderi.
- Masu lej katlā, katlu liek karsta ūdens peldē, maisot vāra, aptuveni 15 minūtes, kamēr masa izkūst, kļūst viendabīga.
- Ja masa nav kļuvusi viendabīga, to vēlreiz sakuļ ar blenderi.
- Šampinjonus sīki sagriež, apcep augu eļļā, kamēr gatavi, pieber mazliet sāli un maltus melnos piparus.
- Biezpiena masai pievieno sakapātus pētersīļus vai dilles, apceptās sēnes, visu kārtīgi samaisa.
- Gatavu siera masu lej stikla traukā, atdzesē un liek ledusskapī.
- Pikantumam var pievienot sakapātus ķiplokus.
- Ja nav trekna skābā krējuma, var pievienot 70-100 g sviesta.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!