Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 ola
- 1 paciņa kausēta siera
- 1/4 glāzes cukura
- 1/3 tējkarotes sodas
- 1 tējkarote citrona sulas (sodas dzēšanai)
- augu eļļa cepšanai
- pūdercukurs
Pagatavošana
- Kausētajam sieram pievieno olu un cukuru, sakuļ ar dakšiņu.
- Sodu dzēš ar citrona sulu un pielej siera maisījumam.
- Pievieno izsijātus miltus, kārtīgi samaisa.
- Mīklai jāsanāk ļoti maigai.
- Dziļā pannā uzkarsē augu eļļu.
- Mīklu sadala mazos gabaliņos, izrullē desiņas un izveido gredzentiņus.
- Gredzentiņus cep karstajā eļļā, kamēr tiem izveidojas sarkanīga garoziņa no abām pusēm.
- Pončikus atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!