Kartupeļu, siera, sēņu, diļļu kotletes ar mērci

Kartupeļu, siera, sēņu, diļļu kotletes ar mērci Foto: Kartupeļu, siera, sēņu, diļļu kotletes ar mērci

Sastāvdaļas

  • 300-400 g kartupeļu biezeņa ar sviestu
  • 20-30 g sviesta
  • 150-200 g cieta siera
  • 1 ola
  • 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • milti
  • 100-200 g marinētu šampinjonu

Mērcei:

  • 1 vidēja lieluma gurķis
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • dilles
  • 150-200 g skābā krējuma
  • mazliet majonēzes

Pagatavošana

  1. Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Kartupeļu biezenim pievieno sieru,olu, dilles, skābo krējumu - samaisa. 
  3. Pievieno miltus, vēlreiz samaisa.
  4. Ar mitrām rokām no kartupeļu masas veido plācenīšus.
  5. Katrā plācenītī ieliek dažas šampinjonu šķēlītes.
  6. Izveido kotleti un apviļā miltos.
  7. Cep sakarsētā pannā, augu eļļā.
  8. Gatavo mērci - gurķi sarīvē uz rupjās rīves, lieko sulu nospiež.
  9. Ķiplokus un dilles sakapā.
  10. Gurķi, ķiplokus, dilles samaisa, pārlej ar skābo krējumu, majonēzi, samaisa, pieber sāli pēc garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes