Kartupeļu zupa ar slinkajiem pelmeņiem

Kartupeļu zupa ar slinkajiem pelmeņiem Foto: Kartupeļu zupa ar slinkajiem pelmeņiem

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 3,5 glāzes miltu 
 ● 2 olas
 ● 200 ml ūdens
 ● sāls pēc garšas

Pildījumam: 
 ● 350 g maltās gaļas pēc izvēles
 ● 2 vidēja lieluma sīpoli 
 ● sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Zupai:
 ● 4 vidēja lieluma kartupeļi
 ● 1 liels burkāns
 ● 1 sīpols
 ● 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
 ● sāls, pipari pēc garšas
 ● 1 lauru lapa, melno piparu graudiņi
 ● saišķītis diļļu
 ● 2,5 l gaļas buljona vai ūdens

Pagatavošana

  1. Gatavo pelmeņus - bļodā samaisa izsijātus miltus, vidū izveido padziļinājumu, tajā lej viegli sakultas olas.
  2. Ūdenī izšķīdina sāli, lej pie olām, samīca mīklu.
  3. Mīklu ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 30 minūtēm.
  4. Gatavo pildījumu - sīpolus sakapā, pievieno maltajai gaļai, pieber sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  5. Mīklu sadala 4 daļās, katru mīklas daļu izrullē aplī.
  6. Vidū liek pildījumu, mazliet to izlīdzina, satin rullītī, ar glāzes malu izspiež, veidojot pelmeni, maliņas aiztaisa.
  7. Pelmeņus liek, uz miltiem nokaisīta dēlīša, liek saldētavā.
  8. Gatavo zupu - kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos.
  9. Sīpolu sakapā, burkānu sarīvē - cep kopā kausētā sviestā.
  10. Katlā lej buljonu vai ūdeni, uzvāra.
  11. Liek katlā kartupeļus, vāra pusgatavus.
  12. Liek katlā pelmeņus, vāra, kamēr gatavi.
  13. Nobeigumā pievieno ceptos sīpolus un burkānus, lauru lapu, melno piparu graudiņus, turpina vārīt 2 minūtes.
  14. Gatavu zupu pārkaisa ar sakapātām dillēm, pasniedz ar skābo krējumu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes