Sastāvdaļas
- 250 g kartupeļu
- 150 g skābeņu
- 1 burkāns
- 1 pētersīlis
- 1 sīpols
- 1 ēdamkarote sviesta
- 50 skābā krējuma
- sāls un zaļumi pēc garšas
- olas
Pagatavošana
- Saknes sagriež kubiņos, sīpolus sīki sagriež, visu kopā apcep taukos.
- Kartupeļus sagriež kubiņos.
- Skābeņu lapas sagriež 3 - 4 daļās.
- Verdošā buljonā liek apceptos dārzeņus un kad buljons uzvārās, pieliek kartupeļus un vāra 20 minūtes.
- 5 minūtes pirms vārīšanās beigām pieliek skābenes un sāli.
- Galdā pasniedz ar skābu krējumu, olām un zaļumiem.
Svaigu skābeņu vietā var izmantot konservētas skābenes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!