Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 ola
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2-3 ēdamkarotes miltu
- pētersīļi
- rīvmaize
- sāls
- eļļa cepšanai
Pildījumam:
- 300 g baltās zivs filejas
- 1 sīpols
- 1 cieti vārīta ola
- 100 ml piena
- sāls
- pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra, nosusina un sastampā biezenī.
- Tajā iemaisa sasmalcinātus pētersīļus, olu, miltus, sviestu, pēc garšas pievieno sāli.
- Sagatavo pildījumu: Zivs fileju apmēram 8 minūtes vāra pienā, tad atdzesē un sadala mazos gabaliņos. Olu smalki sagriež, sīpolu sasmalcina un apcep. Visus produktus sajauc, pievieno sāli un piparus.
- Kartupeļu biezeni sadala pikās, izplacina, katrai vidū liek pildījumu, ietin, aizlipinot malas ciet, izveido ovālas kotletītes, apviļā rīvmaizē un sakarsētā eļļā apgrozot izcep.
- Klāt var pasniegt krējumu vai majonēzi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!