Sastāvdaļas
- 6 kartupeļi
- 1 burka konservētu zaļo zirnīšu
- 1 burkāns
- 1 šķēlīte selerijas saknes
- 2 l ūdens
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls
- skābais krējums
- dilles
Pagatavošana
- Sarīvētu burkānu un seleriju apcep sviesta, liek verdošā ūdenī, pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un konservēto zirnīšu šķidrumu.
- Kad kartupeļi mīksti, pieliek zirnīšus, sāli un uzvāra.
- Pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātam dillēm, pieliek krējumu.
- Zupai var pievienot olas dzeltenumu. To sakuļ kopā ar sāli, pievieno dažas karotes konservēto zirnīšu šķidrumu, lēni pielej jau gatavai zupai un uzkarsē (nedrīkst uzvārīt).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!