Sastāvdaļas
- 300-400 g kartupeļu biezeņa
- 20-30 g sviesta
- 150-200 g cieta siera
- 1 ola
- 2-3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- milti
- 100-200 g šampinjonu
Mērcei:
- 1 vidēja lieluma gurķis
- 1-2 ķiploka daiviņas
- dilles
- 150-200 g skābā krējuma
- mazliet majonēzes
Pagatavošana
- Var izmantot marinētus šampinjonus vai svaigus.
- Ja izmanto svaigus šampinjonus, tos sagriež šķēlītēs un apcep.
- Kartupeļus nomizo, izvāra un samīca biezenī, pievieno mazliet sviesta, samaisa un atdzesē.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Kartupeļu biezenim pievieno visas sastāvdaļas, pieber nedaudz miltu, lai masa būtu bieza.
- Ar mitrām rokām veido kotletes, pievieno šampinjonu šķēlītes.
- Kotletes apviļā miltos.
- Kartupeļu kotletes cep augu eļļā.
- Gatavo mērci - gurķi sarīvē uz rupjās rīves, izžmiedz sulu.
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, dilles sakapā.
- Mērces sastāvdaļas samaisa ar skābo krējumu, pievieno mazliet majonēzes, pieber sāli pēc garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!