Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 6-7 mazi kartupeļi
- 1/2 glāzes piena
- 1,5 glāzes trekna saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3-5 saspiestas ķiploka daiviņas
- 1 tējkarote sāls
- pipari
- 1,5 glāzes rīvēta Čederas siera
- sīki sakapāti loki
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Veidni ietauko ar sviestu.
- Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek veidnē.
- Pienu samaisa ar saldo krējumu, pievieno miltus, ķiplokus, sāli, piparus, samaisa, pārlej kartupeļiem.
- Veidnei uzklāj foliju un cep 30 minūtes.
- Noņem foliju, un turpina cept vēl 20-30 minūtes.
- Pirms pasniegšanas, uzkaisa rīvētu sieru un pacep vēl 3-5 minūtes, lai siers izkūst.
- Pārkaisa ar lokiem un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!