Kartupeļu sacepums ar tītara malto gaļu

Kartupeļu sacepums ar tītara malto gaļu Foto: Kartupeļu sacepums ar tītara malto gaļu

Sastāvdaļas

  • 400 g tītara maltās gaļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 600 g kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • 150 g skābā krējuma
  • 1 glāze miltu
  • 1 glāze rīvēta siera
  • malta paprika pēc garšas
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • sviests veidnes ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Malto gaļu liek bļodā, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus,sāli, maltus melnos piparus un papriku, visu kārtīgi samaisa.
  2. Pievieno 1 olu, skābo krējumu un 1/4 glāzes miltu, atkal visu samaisa.
  3. Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves, tāpat sarīvē sīpolu.
  4. Sarīvētos kartupeļus un sīpolus liek sietā un notecina 10-15 minūtes lieko šķidrumu.
  5. Kartupeļus un sīpolus liek bļodā, pievieno atlikušo olu, pieber piparus un sāli, samaisa.
  6. Kartupeļu masai pievieno atlikušos miltus un samīca mīklu.
  7. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, veidni ar noņemamām maliņām ietauko ar sviestu.
  8. Veidnē liek kartupeļu mīklu,izveido mīklas maliņas.
  9. Maltās gaļas masu liek mīklas vidū un izlīdzina.
  10. Cep 45 minūtes, pēc tam veidni izņem, pārkaisa sacepumu ar rīvētu sieru un turpina cept 15 minūtes.
  11. Gatavu sacepumu izņem no veidnes, sagriež gabalos un pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes