Sastāvdaļas
- 400 g tītara maltās gaļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 600 g kartupeļu
- 1 sīpols
- 2 olas
- 150 g skābā krējuma
- 1 glāze miltu
- 1 glāze rīvēta siera
- malta paprika pēc garšas
- malti melnie pipari pēc garšas
- sāls pēc garšas
- sviests veidnes ietaukošanai
Pagatavošana
- Malto gaļu liek bļodā, pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus,sāli, maltus melnos piparus un papriku, visu kārtīgi samaisa.
- Pievieno 1 olu, skābo krējumu un 1/4 glāzes miltu, atkal visu samaisa.
- Nomizo kartupeļus un sarīvē uz rupjās rīves, tāpat sarīvē sīpolu.
- Sarīvētos kartupeļus un sīpolus liek sietā un notecina 10-15 minūtes lieko šķidrumu.
- Kartupeļus un sīpolus liek bļodā, pievieno atlikušo olu, pieber piparus un sāli, samaisa.
- Kartupeļu masai pievieno atlikušos miltus un samīca mīklu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, veidni ar noņemamām maliņām ietauko ar sviestu.
- Veidnē liek kartupeļu mīklu,izveido mīklas maliņas.
- Maltās gaļas masu liek mīklas vidū un izlīdzina.
- Cep 45 minūtes, pēc tam veidni izņem, pārkaisa sacepumu ar rīvētu sieru un turpina cept 15 minūtes.
- Gatavu sacepumu izņem no veidnes, sagriež gabalos un pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!