Kartupeļu sacepums ar skumbriju

Kartupeļu sacepums ar skumbriju Foto: Kartupeļu sacepums ar skumbriju

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 600 g skumbrijas
  • 150 g siera
  • majonēze vai majonēzes maisījums ar skābo krējumu
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo.
  2. Skumbriju sadala mazākos gabaliņos, izņem asakas.
  3. Katlā uzvāra ūdeni.
  4. Kartupeļus sagriež apaļās šķēlītēs, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm.
  5. Sieru sarīvē.
  6. Veidni ieziež ar augu eļļu, liek tajā pusi kartupeļu.
  7. Kartupeļu kārtu izlīdzina, uzber sāli, piparus.
  8. Uzklāj kartupeļiem majonēzi, liek skumbrijas gabaliņus.
  9. Uzber sāli, piparus, uzklāj majonēzi.
  10. Virsū zivij liek atlikušos kartupeļus, atkal uzber sāli, piparus, uzklāj majonēzi.
  11. Uzkaisa sieru, cep 190°C temperatūrā, 40 minūtes.
  12. Gatavu sacepumu izņem no krāsns, mazliet atdzesē un sagriež.
  13. Sacepums ir garšīgs arī aukstā veidā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes