Sastāvdaļas
- 1,3 kg kartupeļu
- 500 g liellopu maltās gaļas
- 2 sīpoli
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 1 lauru lapa
- 4 ēdamkarotes skābā krējuma
- 150 g rīvēta cieta siera
- malti melnie pipari pēc garšas
- 1 tējkarote sviesta veidnes ieziešanai
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, vāra sālsūdenī gatavus, kopā ar lauru lapu.
- Augu eļļā cep sakapātus sīpolus.
- Tikko sīpoli ir kļuvuši caurspīdīgi, pievieno malto gaļu, pieber sāli, piparus pēc garšas.
- Cep, kamēr gaļa ir gatava.
- Izņem lauru lapu un kartupeļus sastampā biezenī.
- Pusi kartupeļu biezeņa liek, ar sviestu ieziestā veidnē, izlīdzina, lai ir vienmērīgs.
- Virsū liek maltās gaļas masu ar sīpoliem.
- Virsū maltās gaļas masai liek atlikušo kartupeļu biezeni, izlīdzina.
- Uzklāj skābo krējumu.
- Uzkaisa rīvētu sieru, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavu sacepumu sadala porciju gabalos, pasniedz karstu, kopā ar skābo krējumu, kečupu vai majonēzi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!