Sastāvdaļas
- 1,7 kg kartupeļu
- 100 g miltu
- maltā gaļa
- 1 liels sīpols
- 3-4 ķiploka daiviņas
- 400 g siera
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 4 olas
- loki
- sviests
- malta paprika
- sāls, pipari
Pagatavošana
- Gatavo pildījumu - sīpolu un ķiplokus sagriež un apcep augu eļļā, pasautē, pievieno malto gaļu, turpina sautēt vēl 15 minūtes.
- Pievieno tomātu pastu, samaisa, pievieno maltu papriku, sāli, piparus - visu samaisa.
- Noņem no uguns.
- Sarīvē sieru.
- Olas sakuļ ar šķipsniņu sāls.
- Kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves.
- Lokus sakapā.
- Kartupeļiem pievieno lokus, olas, pusi sarīvētā siera, miltus, visu samaisa.
- Veidni ietauko ar sviestu, pārkaisa ar sieru.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai, veidnē liek pusi mīklas, virsū mīklai liek maltās gaļas maisījumu, tad atkal liek mīklu.
- Pārkaisa ar sieru, cep 40-45 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!