Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 g kartupeļu
- 200 g miltu
- 1 ola
- 50 g sviesta
- sāls
Pildījumam:
- 400-450 g liesas cūkgaļas
- 2 mazi sīpoli
- 1 ķiploka daiviņa
- 200 g svaigu sēņu
- 200 ml trekna saldā krējuma
- 1 ola +1 olas dzeltenums
- 100 g rīvēta siera
- svaigas dilles
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un vāra sālsūdenī gatavus.
- Izvārītos kartupeļus sastampā biezenī, pievieno olu, sviestu, sāli - samaisa.
- Pievieno miltus - samīca mīklu.
- Kartupeļu mīklu liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
- Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Sēnes noskalo un nosusina, sagriež lelos gabalos.
- Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, sēnes, kopā ar sīpoliem un ķiplokiem cep, kamēr iztvaiko šķidrums.
- Ceptās sēnes ar sīpoliem un ķiplokiem liek atsevišķā bļodā.
- Tajā pašā pannā, kur cepās sēnes ar sīpoliem un ķiplokiem, 5-7 minūtes, cep sagrieztu cūkgaļu.
- Gaļai pievieno sēnes, pusi rīvēta siera, sakapātas dilles - samaisa.
- Sakuļ olu ar olas dzeltenumu, pielej saldo krējumu, pieber sāli.
- Sakulto olu maisījumu samaisa ar gaļu un sēnēm, liek veidnē, uz kartupeļu mīklas.
- Virsū uzkaisa atlikušo sieru, cep 190°C temperatūrā, 35-40 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!