Kartupeļu sacepums ar cūkgaļu un sēnēm

Kartupeļu sacepums ar cūkgaļu un sēnēm Foto: Kartupeļu sacepums ar cūkgaļu un sēnēm

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 250 g kartupeļu
  • 200 g miltu
  • 1 ola
  • 50 g sviesta
  • sāls
Pildījumam:
  • 400-450 g liesas cūkgaļas
  • 2 mazi sīpoli
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 200 g svaigu sēņu
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  • 1 ola +1 olas dzeltenums
  • 100 g rīvēta siera
  • svaigas dilles

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un vāra sālsūdenī gatavus.
  2. Izvārītos kartupeļus sastampā biezenī, pievieno olu, sviestu, sāli - samaisa.
  3. Pievieno miltus - samīca mīklu.
  4. Kartupeļu mīklu liek veidnē, izveido mīklas maliņas.
  5. Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  6. Sēnes noskalo un nosusina, sagriež lelos gabalos.
  7. Sīpolus un ķiplokus sasmalcina, sēnes, kopā ar sīpoliem un ķiplokiem cep, kamēr iztvaiko šķidrums.
  8. Ceptās sēnes ar sīpoliem un ķiplokiem liek atsevišķā bļodā.
  9. Tajā pašā pannā, kur cepās sēnes ar sīpoliem un ķiplokiem, 5-7 minūtes, cep sagrieztu cūkgaļu.
  10. Gaļai pievieno sēnes, pusi rīvēta siera, sakapātas dilles - samaisa.
  11. Sakuļ olu ar olas dzeltenumu, pielej saldo krējumu, pieber sāli.
  12. Sakulto olu maisījumu samaisa ar gaļu un sēnēm, liek veidnē, uz kartupeļu mīklas.
  13. Virsū uzkaisa atlikušo sieru, cep 190°C temperatūrā, 35-40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes