Sastāvdaļas
- 500-600 g kartupeļu
- 1 ola
- 100-150 g miltu
- 500 g jauktas maltās gaļas
- augu eļļa cepšanai
- sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus izvāra ar visu mizu, atdzesē, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
- Pievieno sāli, piparus, olu, miltus, samīca.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas, mazliet auksta ūdens, samīca.
- No kartupeļu mīklas izveido desiņu, sagriež šķēlītēs.
- Uz kartupeļu mīklas plācenīša liek maltās gaļas pildījumu, maliņu atstāj tukšu.
- Plācenīti ar pildījumu cieši satin ruletītē, tukšo maliņu cieši piespiež.
- Ruletītes cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm, kamēr tās kļūst sarkanīgas.
- Apceptas ruletes liek ietaukotā veidnē, cep 200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
- 5 minūtes pirms cepšanās beigām, ja vēlas, var uzkaisīt rīvētu sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!