Sastāvdaļas
- 200 g kartupeļu biezeņa
- 1/2 glāzes ūdens
- 50 g sviesta
- 1/2 glāzes miltu
- 2 olas
- sāls
Pildījumam:
- 100 g šķiņķa
- 50 g siera
- 1/2 sīpola
- majonēze
Pagatavošana
- Katlā uzvāra ūdeni ar sviestu, pieber sāli, miltus, uz lēnas uguns vāra mīklu, ātri maisot, kamēr mīkla vairs nelīp pie katla sieniņām.
- Mīklu mazliet atdzesē, samaisa ar kartupeļu biezeni, pievieno olas, visu sakuļ ar blenderi.
- Kartupeļu masu ņem ar tējkaroti, liek bumbiņas veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Cep 220°C temperatūrā, 20 minūtes.
- Gatavo pildījumu - šķiņķi, sīpolu sīki sagriež, cep augu eļļā, tad atdzesē.
- Sieru sagriež mazos gabaliņos.
- Visas pildījuma sastāvdaļas samaisa, sajauc ar majonēzi.
- Atdzesētus profitroļus, mazliet atgriež no apakšējās daļas, pilda pildījumu.
- Pildītus profitroļus rotā ar zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!