Kartupeļu plācenīši ar lasi

Kartupeļu plācenīši ar lasi Foto: Kartupeļu plācenīši ar lasi

Sastāvdaļas

  • 500 g kartupeļu
  • 300 g laša
  • sāls, pipari
  • 2 - 3 ēdamkarotes miltu
  • skābais krējums
  • marinēts vai sālīts gurķis
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos un sālsūdenī izvāra, nokāš un sastampā, necenšoties panākt viendabīgu masu.
  2. Lasi pārlej ar dažām ēdamkarotēm vārīta ūdens un dažas minūtes pasautē.
  3. Tad saplūkā gabaliņos, izņem asakas un kopā ar šķidrumu, miltiem, sāli un pipariem iemaisa kartupeļos.
  4. Masai var pievienot arī zaļumus vai kādas garšvielas pēc patikas.
  5. Veido nelielus plācenīšus, sakarsētā eļļā nelielā karstumā, apgrozot izcep.
  6. Pasniedzot var pārliet ar mērci ko pagatavo, sajaucot skābo krējumu ar sasmalcinātu gurķi un pēc garšas, pievienojot sāli un piparus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes