Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 300 g laša
- sāls, pipari
- 2 - 3 ēdamkarotes miltu
- skābais krējums
- marinēts vai sālīts gurķis
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež gabalos un sālsūdenī izvāra, nokāš un sastampā, necenšoties panākt viendabīgu masu.
- Lasi pārlej ar dažām ēdamkarotēm vārīta ūdens un dažas minūtes pasautē.
- Tad saplūkā gabaliņos, izņem asakas un kopā ar šķidrumu, miltiem, sāli un pipariem iemaisa kartupeļos.
- Masai var pievienot arī zaļumus vai kādas garšvielas pēc patikas.
- Veido nelielus plācenīšus, sakarsētā eļļā nelielā karstumā, apgrozot izcep.
- Pasniedzot var pārliet ar mērci ko pagatavo, sajaucot skābo krējumu ar sasmalcinātu gurķi un pēc garšas, pievienojot sāli un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!