Sastāvdaļas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 1,2 kg kartupeļu
- 2 sīpoli
- 2 ēdamkarotes miltu
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 200 g jauktas maltās gaļas
- 1 ola
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves, lieko šķidrumu nolej.
- Pievieno olu, skābo krējumu, miltus, vienu sarīvētu sīpolu, pieber sāli, piparus.
- Atsevišķi samīca malto gaļu ar otru sarīvētu sīpolu, mazliet pielej ūdeni, pieber sāli, piparus.
- Sakarsē pannā eļļu, ar karoti veido nelielus kartupeļu plācenīšus, apcep no vienas puses un uzliek virsū gaļas pildījumu.
- Gaļas pildījumam virsū liek jēlu kartupeļu masu un apgriež otrādi, cep, kamēr gatavs.
- Kartupeļu plācenīšus pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!