Kartupeļu plācenīši

Kartupeļu plācenīši Foto: Kartupeļu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 400 g kartupeļu
  • 30 g sīpolu
  • 20 g sviesta
  • 20 g miltu
  • 1 ola
  • sāls
  • rīvmaize
  • tauki cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus vāra sālsūdeni, nokāš, nosusina, ar kartupeļu spiedi saspaida, atdzesē līdz 40 - 50°C temperatūrai.
  2. Kartupeļu biezenim pievieno sviestā apceptu, sīki sagrieztu sīpolu, miltus, sāli un labi samaisa.
  3. No sagatavotās masas izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē,liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep brūnus.
  4. Pēc tam sakārto lēzenā traukā un pasniedz ar mērci (skāba krējuma, sēņu, tomātu) un svaigu dārzeņu salātiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes