Sastāvdaļas
- 400 g kartupeļu
- 30 g sīpolu
- 20 g sviesta
- 20 g miltu
- 1 ola
- sāls
- rīvmaize
- tauki cepšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus vāra sālsūdeni, nokāš, nosusina, ar kartupeļu spiedi saspaida, atdzesē līdz 40 - 50°C temperatūrai.
- Kartupeļu biezenim pievieno sviestā apceptu, sīki sagrieztu sīpolu, miltus, sāli un labi samaisa.
- No sagatavotās masas izveido apaļus plācenīšus, apviļā rīvmaizē,liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep brūnus.
- Pēc tam sakārto lēzenā traukā un pasniedz ar mērci (skāba krējuma, sēņu, tomātu) un svaigu dārzeņu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!