Kartupeļu plāceņi

Kartupeļu plāceņi Foto: Kartupeļu plāceņi

Sastāvdaļas

  • 6 kartupeļi
  • 1 ola
  • 2 tējkarotes miltu
  • 150 g skābā krējuma
  • garšvielas pēc garšas
  • dilles
  • sāls pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai
  • 2 tējkarotes citrona sulas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Sarīvētajiem kartupeļiem nospiež sulu.
  3. Pieber sāli, samaisa, pielej citronu sulu, tad kartupeļi neoksidēsies.
  4. Pievieno skābo krējumu, pieber vēl sāli, ja nepieciešams, samaisa.
  5. Pievieno olu, miltus, kārtīgi samaisa.
  6. Sakarsētā pannā, augu eļļā, liek kartupeļu mīklu ar ēdamkaroti.
  7. Plāceņus cep uz vidējas uguns, 5 minūtes, no katras puses, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
  8. Plāceņus pasniedz ar skābo krējumu un sakapātām dillēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes