Sastāvdaļas
- 6 kartupeļi
- 1 ola
- 2 tējkarotes miltu
- 150 g skābā krējuma
- garšvielas pēc garšas
- dilles
- sāls pēc garšas
- augu eļļa cepšanai
- 2 tējkarotes citrona sulas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves.
- Sarīvētajiem kartupeļiem nospiež sulu.
- Pieber sāli, samaisa, pielej citronu sulu, tad kartupeļi neoksidēsies.
- Pievieno skābo krējumu, pieber vēl sāli, ja nepieciešams, samaisa.
- Pievieno olu, miltus, kārtīgi samaisa.
- Sakarsētā pannā, augu eļļā, liek kartupeļu mīklu ar ēdamkaroti.
- Plāceņus cep uz vidējas uguns, 5 minūtes, no katras puses, kamēr rodas sarkanīga garoziņa.
- Plāceņus pasniedz ar skābo krējumu un sakapātām dillēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!