Sastāvdaļas
Kartupeļu plāceņiem:
- 500 g kartupeļu
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes miltu
- zaļumi
- siers
Pildījumam:
- 250 g maltas vistas gaļas
- 2 sīpoli
- garšvielas
- 1 ēdamkarote majonēzes
- mazliet ķiploku
Pagatavošana
- Vistas malto gaļu apcep ar sakapātiem sīpoliem un garšvielām, pievieno sakapātus ķiplokus un majonēzi, samaisa.
- Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī, ūdeni nolej, kartupeļus samīca, pievieno olu, miltus, sakapātus zaļumus, samaisa.
- Mīklu atdzesē, sadala gabaliņos, no katra gabaliņa izveido plācenīti, liek tos veidnē, kas izklāta ar ietaukotu cepamo papīru.
- Katru plāceni noziež ar sakultu olu, virsū liek pildījumu - pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Cep 160°C temperatūrā, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!