Sastāvdaļas
Mīklai:
- 500 g kartupeļu
- 1 ola
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes miltu
- zaļumi
- siers
Pildījumam:
- 250 g maltas vistas gaļas
- 2 sīpoli
- garšvielas
- 1 ēdamkarote majonēzes
- mazliet ķiploku
Pagatavošana
- Vistas gaļu apcep ar sīpolu un garšvielām, pievieno ķiplokus un majonēzi.
- Kartupeļus izvāra sālsūdenī, ūdeni nolej un kartupeļus sastampā.
- Kartupeļiem pievieno olu, miltus, zaļumus, samaisa mīklu.
- Mīklu atdzesē, sadala gabaliņos, no katra gabaliņa izveido plācenīti.
- Plāceņus liek uz ietaukota cepamā papīra, kas ieklāts veidnē.
- Katru plāceni ieziež ar sakultu olu, virsū liek gaļas pildījumu, uzkaisa rīvētu sieru.
- Cep 160 °C temperatūrā sakarsētā krāsnī, 15 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!