Sastāvdaļas
- 500 g aukstu, vārītu kartupeļu
- 1 ķiploka daiviņa
- 1/2 tases miltu
- 2/3 tējk. cepamā pulvera
- 1/2 tējk. sāls
- 120 g Fetas siera
- 2 loku zariņi
- 1 saišķītis pētersīļu vai kinzas
- 1 ola
- 1/4 tases piena
- pipari (pēc garšas)
Pagatavošana
- Vārītos kartupeļus sarīvē uz rupjas rīves.
- Lokus sakapā, ķiploku saspiež ķiploku spiedē, vai sarīvē.
- Miltus samaisa ar sāli un cepamo pulveri.
- Miltu maisījumam pievieno olu, sakuļ, pielej pienu, vēlreiz sakuļ.
- Mīklai pievieno šķipsniņu piparu, lokus, Fetas sieru un ķiploku - kārtīgi samaisa.
- Pievieno mīklai rīvētus kartupeļus - samaisa.
- Pētersīļus vai kinzu sīki sakapā, pievieno mīklai - samaisa.
- Pannā uzkarsē eļļu, ar karoti liek mīklu, veidojot plāceņus, nelielā attālumā vienu no otra.
- Cep no abām pusēm, kamēr rodas brūna garoziņa (apmēram 2 minūtes, katrai pusei).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!