Kartupeļu pīrāgs ar malto gaļu, tomātiem un vārītām olām

Kartupeļu pīrāgs ar malto gaļu, tomātiem un vārītām olām Foto: Kartupeļu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 4 kartupeļi
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ola
  • garšvielas
Pildījumam:
  • 200 g vistas maltā gaļa
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 tomāts, siers
  • 2 cieti vārītas olas
Mērcei:
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote majonēzes
  • 2 ēdamkarotes piena
  • garšvielas

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - kartupeļus nomizo, sagriež, izvāra.
  2. Gataviem kartupeļiem ūdeni nolej, sastampā tos, pievieno olu, miltus, garšvielas - samīca mīklu, mazliet to atdzesē.
  3. Gatavo pildījumu - malto gaļu cep kopā ar sakapātiem ķiplokiem, sīpolu un garšvielām.
  4. Veidni, ar noņemamām maliņām ieziež ar sviestu, uzkaisa rīvmaizi, liek kartupeļu mīklu, izveido mīklas maliņas.
  5. Liek kārtās - maltās gaļas masa, tomāta šķēlītes, cieti vārītu olu šķēlītes, pārlej mērci, uzkaisa rīvētu sieru.
  6. Gatavo mērci - olas sakuļ ar majonēzi, pienu, garšvielām.
  7. Cep 170°C temperatūrā, 30-40 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes