Kartupeļu pīrāgi ar gaļu

Kartupeļu pīrāgi ar gaļu Foto: Kartupeļu pīrāgi ar gaļu

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 2 sīpoli
  • 500 g skābētu kāpostu
  • 100 g kūpinātas cūkgaļas
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2 olas
  • 100 g miltu
  • 100 g mannas
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • krējums
  • sīpollociņi
  • sāls, pipari
  • cukurs

Pagatavošana

  1. Gabalos sagrieztus kartupeļus sālsūdenī izvāra, nokāš un sastampā.
  2. Iemaisa vienu olu, miltus, mannu, sāli un piparus, atstāj uz 10 minūtēm uzbriest.
  3. Sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus un kūpināto gaļu, pievieno tomātu pastu un nedaudz apcep.
  4. Pieliek nospiestus skābētos kāpostus, apcep, piemet sāli, cukuru un piparus, 10 minūtes sautē., tad atstāj, lai mazliet atdziest.
  5. Kartupeļu mīklu sadala 8 - 12 gabalos, uz miltiem pārkaisītas virsmas tos izplacina, katram vidū liek daļu kāpostu, izveido pīrāgus, malas cieši aizspiež.
  6. Pīrāgus liek uz pannā ieklāta cepamā papīra, pārziež ar viegli sakultu olu, sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā cep apmēram 20 - 25 minūtes, līdz pīrāgi no virspuses ir nedaudz zeltaini brūni.
  7. Pasniedzot pārlej ar krējumu un pārkaisa ar sīpollociņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes