Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 ola
- 70 g miltu
- sāls pēc garšas
- skābais krējums (pēc izvēles)
- saulespuķu eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Nomazgā, nomizo, sarīvē uz smalkās rīves kartupeļus.
- Pievieno olu, pieber sāli pēc garšas, samaisa.
- Pievieno miltus un sakuļ šķidru kartupeļu mīklu.
- Kārtīgi uzkarsē pannā saulespuķu eļļu, ar karoti liek kartupeļu mīklu, cep pankūkas.
- Pankūkas cep no abām pusēm, kamēr tās kļūst izteikti zeltainas.
- Pasniedz ar skābo krējumu, pārkaisītas ar sakapātiem lociņiem vai dillēm.
- Ja garšo, var pasniegt arī ar brūkleņu ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!